2015. május 18., hétfő

Lyukas kő,természet alakította, a tenger formálta0 - Jelenlegi ára: 1 Ft

          Nem csak a kristályoknak és a drágakőveknek lehet gyógyító hatalmuk!
A leghétköznapibb kő is rejthet magában hatalmas erőt, ha a természet szeszélye vagy kegye folytán egy lyuk képződött rajta.
Ezt kővet, a természet alakította, a tenger formálta, sok-sok mesét hordozó, varázslatos lyukas kö, lelőhelye a Földközi tenger Szentföldi partja.
Talizmánnak, amulettnek, nyaklánckészítéshez ideális
       A lyukas kövek néphagyományaiból a teljesség igénye nélkül:
A természetes, eredeti állapotában lyukas kőveket általában varázserővel rendelkező, mágikus vagy szent köveknek tartják évezredek óta. Legtöbbször szerencsehozó jelentéssel ruházza fel a néphagyomány. A tengerészek különösen a tengerpartokon talált köveket tartják nagyra, míg a halászok hajóik fedélzetén szeretik látni őket, így biztosítva a jó fogást.
Az angol hagyományok szerint a lyukas köveket boszorkányköveknek is nevezik, mert úgy tartják, hogy védelmet jelentenek a boszorkányok igézete ellen. Grose szerint "a lyukkal ellátott kő, melyet az ágy feje fölé függesztenek, véd a rémálmok ellen".
A természetes lyukkal rendelkező köveket általában a nőiség jelképének tekintették, és a termékenységgel, valamint gyógyító erőkkel hozták kapcsolatba. A nők, akik teherbe kívántak esni, rendszeresen átbújtak egy nagy kő lyukán, szimbolizálva ezzel a születés aktusát, és így próbálván termékenységet biztosítani maguknak. Sok helyütt úgy is vélik, hogy a gyermekágyas anya ágya fölött lógó, közepén lyukas kő csökkenti a szülési fájdalmakat.
"Charles Godfrey Leland Aradia avagy a boszorkányok evangéliuma című könyvében úgy írja, hogy a lyukkal ellátott kő megtalálása annak a jele, hogy Diana különleges kegye ért el bennünket. Bárki, aki ilyen kővet talál, amikor felveszi, meg kell köszönnie azt a jószellemnek, aki a kőhöz vezette. "
Talizmánnak, amulettnek, nyaklánckészítéshez ideális
méret: 33x40 mm


Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2015-06-06 20:45
. Lyukas kő,természet alakította, a tenger formálta0 - Jelenlegi ára: 1 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése