2014. augusztus 13., szerda

Kertész Erzsébet: Teleki Blanka - Jelenlegi ára: 1 190 Ft

Kertész Erzsébet – Teleki Blanka
 
Könyvajánló: ’ 1846 tavaszán a Honderű című hetilapban feltűnést keltő cikk jelent meg. Egy arisztokrata hölgy közölte, hogy Pesten magyar nyelvű leánynevelő intézetet nyit. Az arisztokrácia gúnyolta a „ hóbortos grófnőt”, aki ahelyett hogy rangjának és vagyonának megfelelő életet élne, a főrangú leányok magyarrá nevelését tűzi ki célul. Teleki Blanka nem törődött a gúnyolódókkal, és végül is sikeresen megvalósította elképzeléseit. Az 1848-as forradalom bukása után Teleki Blankát szabadságharcosok rejtegetése miatt perbe fogták, és hazaárulásért tízévi várfogságra ítélték. A „ kufsteini mártír” szoborrá nemesedett alakját kelti életre Kertész Erzsébet regénye, azért a Teleki Blankáét, aki a kor legjobbjaihoz hasonlóan úgy érezte, hogy kötelességei vannak a haladás előmozdításában. ’ (Forrás: Internet)
Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó Zrt., Budapest
Sorozatcím: Kertész Erzsébet könyvei
Sorozatszerkesztő: Balassa Anna
Kiadási dátum: 2010.
Terjedelem: 397 oldal
Kiadói papír, keménykötés. Méret: 14*20, 5 cm.
Állapot: Kisebb koszolódás a borítón! Ezen felül kiváló, olvasatlan állapotban eladó könyv! Bejegyzés és firka mentes példány! (Kérem, hogy elsődleges állapot információnak az eladó tételről készült fotókat tekintse! )
 
Ár: 1190 Ft. -
 
Posta: az aktuális, 2013-as postai díjszabást figyelembe véve, Ajánlott levélként kézbesítve 955 Ft. - Vízhatlan, ’ légbuborékos’, biztonságos borítékban postázva! (Figyelem! Több tétel egyidejű megvásárlása esetén jelentős postaköltséget takaríthat meg! )
Amennyiben ideje is engedi, tekintse meg további kínálatomat!
Értékes könyvek, gyakran 1 Forintról!
(Lent az oldal alján, a Galériámban! )


Jelenlegi ára: 1 190 Ft

Az aukció vége: 2014-09-03 17:12
. Kertész Erzsébet: Teleki Blanka - Jelenlegi ára: 1 190 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése